Огласна табла (обавештења, испити...)


ОБАВЕШТЕЊЕ - ОТКАЗАНИ часови италијанског језика за ученике других гимназија и угоститељско-туристичке школе

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Одлука о утврђивању висине школарине за ванредне ученике у школској 2023/24 години

Кориговани рапоред ванредних испита у септембарско-октобарском испитнм року!

Оглас о давању у закуп школског простора

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови

Ученици

                             

**Ускоро: видео у коме ученици причају о својим утисцима о Гимназији "Свети Сава"**

Пред одабиром основне школе, многи се и не осврћу, јер знају да им предстоји 8 година до првог важног избора. Када сам ја завршила основну школу, схватила сам да одлука о даљем школовању свакако мора бити озбиљнија, јер ми је то уствари велика животна прекретница. Велики град, превише средњих школа, а ја знам да морам направити прави избор. Одмах на почетку сам искључила све стручне школе, јер гимназије ипак нуде далеко више могућности. Међутим, и поред елиминације стручних школа, остао је исувише велики избор гимназија. Како изабрати праву?

Почела сам са постепеном елиминацијом оних гимназија које су имале извесне недостатке. Прве су биле гимназије за које сам поуздано знала да не нуде ни основно знање, јер ипак треба уписати и факултет. Следеће на листи су биле оне за које је био глас да уписују само лошији ученици, а затим оне у којим су професори такви и такви. Мој избор је постајао све ужи и ужи. На послетку сам се ипак одлучила за гимназију “Свети Сава“, јер пружа баш оно што сам ја и тражила.

Што се образовне стране тиче, ту се стварно нема ништа приговорити, друштво је супер, а и професори су ОК. Лагала бих вас ако бих рекла да нема изостајања из школе, али и кад бих рекла да не мора да се учи. Стварно се мора , како одрасли имају обичај да кажу: “загрејати столица“ али и поред тога остаје пуно времена за дружење и забаву. Истина, и ја увек прижељкујем да истекне оних чувених 45 минута и највише се радујем великом одмору, али зар то није нормално?

Ипак, гимназија служи да се стекне образовање потребно за даље школовање и да нас научи да се кроз живот не може сигурно корачати ако се сами не потрудимо довољно..

Ја сам само једна особа која отворено говори, али упитајте било кога из ове школе, свако ће се сложити са мојим мишљењем. Сигурна сам да ко год крене мојим стопама неће направити погрешан потез. Нисам се покајала и када бих морала поново да бирам избор би пао на гимназију "Свети Сава".

„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић


Пречице:
Форум гимназије
Филмови ученика гимназије
Калкулатор оцена за крај полугодишта
Испитна питања
Распоред часова
Уџбеници

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе