Огласна табла (обавештења, испити...)


Понуђени изборни програми за први разред

Понуђени изборни програми за други разред

Понуђени изборни програми за трећи разред

Пријава испита за ученике август 2021

Издавање дупликата јавних исправа

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови25.9.2019. Радионице јавног говора у Римској дворани Библиотеке града БеоградаУдружење за унапређивање и развој културе јавног говора (Изражајност), уз подршку Секретаријата за културу града Београда организовало је за ученике наше школе радионицу јавног говора у два дела (четвртак 19.9.2019. и среда 25.9.2019. године) у Римској дворани Библиотеке града Београда.
У току обуке ученици су научили:
- како да ублаже и умање страх од наступа пред публиком;
- како да говоре на артикулисан, разложан, динамичан начин;
- како да владају својим говором тела и да га усклађују са речима;
- како да оно што изговарају буде занимљиво и сликовито;
Пријатни предавачи ( Милан Босиљчић, глумац, Слободан Роксандић, комуниколог и Марко Миловановић, глумац) су својим убедљивим, динамичним, интерактивним предавањима и практичним вежбама изазвали одушевљење наших ученика.
Научна знања применљива у свим областима приватног и пословног живота појединца, укључујући и одговарање у школи, полагање испита на факултетима, држање презентација пред одељењем али и у медијима у склопу нових технологија, у пријатном амбијенту Римске дворане ученици су након предавања применили у индивидуалној јавној презентацији, што је додатно појачало утисак о овом семинару.
Практична примена стечених знања, јавна оцена предавача, дружење и отворена комуникација како са предавачима тако и међусобно, несумњиве су вредности овог семинара.


„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе