Огласна табла (обавештења, испити...)


Распоред полагања ванредних и допунских испита у септембарско-октобарском испитном року школске 2022/2023. године

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи у школској 2022/2023. године

Допуњени распоред поправних испита у августовском испитном року.

Пријава испита за ванредне ученике и допунске испите у септембарко-октобарском испитном року

Оглас о давању у закуп сале за физичко

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови
Пројекат "Буди мушко"За момке који одрастају у здраве, срећне и успешне мушкарце, мушкарце који желе и могу да промене свет – а свет се мења сваки пут када се промени неко од нас!Представљамо вам:
БУДИ МУШКО КЛУБ (БМК)


Брошура БМК - да отворите кликните на слику изнад БМК окупља младиће који мисле својом главом, младиће који верују у себе и који се не плаше да мењају правила, правила које је друштво наметнуло и која су везана за сва она очекивања од мушкараца која нису у реду. Ми желимо да променимо оно старо значење израза „Буди мушко“ зато што он обухвата и разне ставове и понашања који нису исправни.
- Мора ли мушкарац, зато што је мушкарац, да буде насилан и да се тако доказује пред другима?
- Да је батина паметна – не би „из раја изашла“. ПРАВИ мушкарац користи силу аргумената, а не силу као аргумент.
- Ако је некоме „пукао филм“ – да ли је он онда фотоапарат или мушкарац?
- Ми знамо да ум царује – треба тренирати тело али и оно што је у глави – билдуј мозак!
- А кад је сконтао ствари онаквим какве јесу – Прави мушкарац све људе третира равноправно, прихвата све различитости и бори се против предрасуда и дискриминације.
- Ми знамо да није мушки посао да одређује шта су „женски послови“, као и да Прави мушкарац није „ловац“ и не „лупа рецке“ – жена није трофеј а ловачке приче су тако провидне. - А ако неко „НЕ“ чује као „ДА“, можда би требало прво да научи матерњи језик.
- Прави мушкарац је увек одговоран и води рачуна и о свом и о туђем здрављу.О овоме и многим другим стварима, разговара се на БУДИ МУШКО радионицама, где момци имају прилику да кроз разне активности и дискусије заједно уче важне животне лекције које им нико други не говори. Ту се отворено разговара о животним проблемима, фркама у школи, код куће, о плановима, симпатијама, девојкама и сексу. О друговима, тучама, о глупостима које се понекад праве али и о начинима да се избегну, да се и из њих нешто научи и да се крене даље.
БУДИ МУШКО клубове чине младићи који су прошли наше едукативне радионице и придружили се активностима клуба, у својој школи или заједници. Поред корисних знања и вештина која стичемо, у БМК-у се дружимо и организујемо забавне акције и догађаје којима промовишемо ненасиље, родну равноправност, здраве стилове живота, активизам, креативност и одговорност. Кроз акције и “регрутујемо” нове чланове, ширимо наше идеје и поруке и квалитетније проводимо слободно време уз рад на побољшању друштва. БУДИ МУШКО КЛУБ је место за паметне момке.
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе