Огласна табла (обавештења, испити...)


Понуђени изборни програми за први разред

Понуђени изборни програми за други разред

Понуђени изборни програми за трећи разред

Пријава испита за ученике август 2021

Издавање дупликата јавних исправа

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови
Пројекат "Буди мушко"За момке који одрастају у здраве, срећне и успешне мушкарце, мушкарце који желе и могу да промене свет – а свет се мења сваки пут када се промени неко од нас!Представљамо вам:
БУДИ МУШКО КЛУБ (БМК)


Брошура БМК - да отворите кликните на слику изнад БМК окупља младиће који мисле својом главом, младиће који верују у себе и који се не плаше да мењају правила, правила које је друштво наметнуло и која су везана за сва она очекивања од мушкараца која нису у реду. Ми желимо да променимо оно старо значење израза „Буди мушко“ зато што он обухвата и разне ставове и понашања који нису исправни.
- Мора ли мушкарац, зато што је мушкарац, да буде насилан и да се тако доказује пред другима?
- Да је батина паметна – не би „из раја изашла“. ПРАВИ мушкарац користи силу аргумената, а не силу као аргумент.
- Ако је некоме „пукао филм“ – да ли је он онда фотоапарат или мушкарац?
- Ми знамо да ум царује – треба тренирати тело али и оно што је у глави – билдуј мозак!
- А кад је сконтао ствари онаквим какве јесу – Прави мушкарац све људе третира равноправно, прихвата све различитости и бори се против предрасуда и дискриминације.
- Ми знамо да није мушки посао да одређује шта су „женски послови“, као и да Прави мушкарац није „ловац“ и не „лупа рецке“ – жена није трофеј а ловачке приче су тако провидне. - А ако неко „НЕ“ чује као „ДА“, можда би требало прво да научи матерњи језик.
- Прави мушкарац је увек одговоран и води рачуна и о свом и о туђем здрављу.О овоме и многим другим стварима, разговара се на БУДИ МУШКО радионицама, где момци имају прилику да кроз разне активности и дискусије заједно уче важне животне лекције које им нико други не говори. Ту се отворено разговара о животним проблемима, фркама у школи, код куће, о плановима, симпатијама, девојкама и сексу. О друговима, тучама, о глупостима које се понекад праве али и о начинима да се избегну, да се и из њих нешто научи и да се крене даље.
БУДИ МУШКО клубове чине младићи који су прошли наше едукативне радионице и придружили се активностима клуба, у својој школи или заједници. Поред корисних знања и вештина која стичемо, у БМК-у се дружимо и организујемо забавне акције и догађаје којима промовишемо ненасиље, родну равноправност, здраве стилове живота, активизам, креативност и одговорност. Кроз акције и “регрутујемо” нове чланове, ширимо наше идеје и поруке и квалитетније проводимо слободно време уз рад на побољшању друштва. БУДИ МУШКО КЛУБ је место за паметне момке.
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе