Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред за треће тромесечје

Оглас о давању у закуп школског простора

Нови кориговани распоред писаних провера за треће тромесечје.

Пријава испита за ванредне ученике април-мај 2019

Правилник и упутство за израду матурског рада

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови







15.6.2015. Фантастични у писању фантастичних прича!



У понедељак, 15.6.2015. године, поново смо освајали награде, ширили славу наше школе и уживали у романтичним Сремским Карловцима.
На конкурсу за кратку фантастичну причу Фонд „Филип Француски“ и Карловачка гимназија прву награду доделили су Душану Цветковићу, ученику 1/1, а трећу награду Петру Видосављевићу, ученику 3/6.



Сви већ са одушевљењем причају о Гимназији „Свети Сава“, изузетној професорки Јелени Ђорђевић, која води секцију "Креативно писање и читање", и талентованим Београђанима, који из године у годину повећавају број признања за свој рад.

Љубазни домаћини поклонили су нам посебну пажњу, показали скривена и омиљена места своје школе, разменили литерарна искуства и пожелели да се сретнемо и следеће године.

Карловачкој гимназији, драгој професорки Сандри Урбан и нашим водичима Милани и Урошу захваљујемо на гостопримству и предивном дану уз обећање да ћемо се видети и следеће године и, наравно, донећемо још понеку награду.







„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе