Огласна табла (обавештења, испити...)


Пријава испита за ванредне ученике јун 2018/2019

Нови кориговани распоред писаних провера до краја школске године

Кориговани распоред писаних провера

Распоред писаних провера до краја школске године

ОТВОРЕНА ВРАТА

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови15.5. Отворена врата за осмаке и њихове родитеље - представили смо нашу школу добрих вибрација!15.5. ходници школе били су препуни радозналих осмака и њихових родитеља који су дошли на Дан отворених врата за осмаке. Наши ученици "домаћини" су били ту да им покажу зашто је Гимназија "Свети Сава" школа добрих вибрација и први и прави избор за предстојећи упис!

Осмаци су имали прилику да кроз занимљиву изложбу и представљање страних језика сазнају који се страни језици уче код нас: енглески, руски, италијански, француски и немачки.

"Клуб здравијег живота" им је припремао на лицу места здрав напитак и представио своје активности.

Упознали су се са Секцијом "Креативног читања и писања" и њиховим овогодишњим постигнућима, а Исхрана из природе "Сремуш" је наступила са изложбом фотографија са досадашњих излета.

Чланови "Буди мушко" клуба су на свом штанду представили активности клуба и делили промотивни материјал.

На трећем спрату наши млади научници припремили су занимљиве експерименте из хемије и физике и приказали неке филмске трикове.

Приказан је филм о школи, ученици су их укратко упознали са историјатом школе, а наши велики матуранти су за мале матуранте припремили беседу.

Због временских услова, уместо у дворишту, у приземљу школе приређен је концерт, са бендом и извођачима који су побрали овације свих присутних.
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе