Огласна табла (обавештења, испити...)


Пријава испита за ученике август 2020

Понуђени изборни програми за први разред

Понуђени изборни програми за други разред

Понуђени изборни програми за трећи разред

Распоред разредних испита у јунском испитном року.

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови
Психолошка секција -
"Питам се, питам те"
Когнитивни несклад преточен у питање нас покреће на размишљање, трагање, испитивање како себе тако и људи и догађаја око нас. Није важно да ли смо питање поставили сами себи или смо питање добили, важно је да се радујемо „запитаности“ која нам дефинитивно помаже да растемо и развијамо се.
Циљ психолошке секције је да младима помогне да ослободе своје потенцијале, отклоне блокаде, страхове, повежу се са собом и другима, осете и развију поверење и блискост у односу на себе и друге.
Како су неки ученици чланови психолошке секције већ трећу годину, и достигли су завидну зрелост и искуство, идеја је да се опробају у раду са „новим“ Гимназијалцима. На часовима одељенске заједнице кроз радионичарски приступ, постављјући питања једни другима помогли би новим ученицима да се лакше адаптирају на нову средину.
То би био и почетак рада секције за ову школску годину.

СЕПТЕМБАР
* Окупљање старих чланова секције, креирање радионица и њихово спровођење у одељењима првог разреда

ОКТОБАР
* Упознавање „старих“ и „нових“ чланова, и упознавање са планом и начином рада.
Питам те: Ко си ти?
* Питам те: Замисли да се ближи крај света, и расписан је конкурс за Нојеву барку. Да ли би се кандидовао да будеш члан посаде? Ако не би кога би предложио? Ко и шта би требало да буде на тој барци који ће једини преживети потоп?

НОВЕМБАР
* Питам те: Када би морали да одаберете да ли да се одрекнете доживотно телефона или могућности да се школујете, шта би сте одлучили? Зашто?
* Питам те: Како си, како сам? – ученици имају могућност да групи поставе питање које њих на неки начин занима и интересује. Уједно слушамо једни друге како се осећамо, функционишемо.
ДЕЦЕМБАР
* Питам те: Када би ти Деда Мраз покуцао на врата и рекао да је дошао да ти испуни највећу животну жељу...али под условом да се нечег важног у животу лишиш? Шта би пожелео? Да ли би пристао? Чега би се лишио?
* Питам те: Како си, како сам?

ЈАНУАР
* Учешће на Светосавској недељи

ФЕБРУАР
* Питам те: Како си, како сам?

МАРТ
* Питам те: Срели сте особу о којој сте маштали, она је остварење свих ваших снова. Међутим та особа се одрекла материјалних добара, живи веома скромно. Живот са том особом подразумева и ваше сиромаштво. Да ли бисте остали са том особом или не? Зашто?
* Питам те: Како си, како сам?

АПРИЛ
* Питам те: Да ли се више трудите да зарадите похвале и признање или да избегнете критике?
* Питам те: Како си, како сам?


МАЈ
* Које своје две навике, особине вас највише нервирају? Да ли настојите да их промените? Како би било да их прихватите и одустанете од борбе?
* Питам те: Како си, како сам?

ЈУН
* Питам те: Како ти је било? Како ћемо даље?
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе