Огласна табла (обавештења, испити...)


Распоред писаних провера за прво полугодиште школске 2023/24. године.

Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови17.6.2019. Премијера представе ученика другог разреда "Ми деца са станице Зоо" у Позоришту "Славија"За крај школске године која остаје иза нас, представљен је целогодишњи пројекат ученика другог разреда посвећен борби против наркоманије. Ученици друге године наше Гимназије су уз велику подршку школе, других ученика и пријатеља, са великим успехом обрадили роман "Ми деца са станице Зоо".

Представа jе премијерно одиграна у Позоришту "Славија" 17.6.2019. у 19 часова. Ученици су верно дочарали трагичан живот тринаестогодишње Кристијане Ф. кроз коју је описана потресна судбина деце, коју јавност примећује тек када постану жртве дроге.

Предвођени професоркама српског језика, Александром Црногорац и Јеленом Јагодић, пред препуном салом позоришта "Славија", извели су фантастични позоришни комад који је био испраћен громогласним аплаузом и одличним критикама публике, а бриљирала је главна „глумица“ Вишња Вулићевић као Кристијана Ф.

Захваљујемо се нашим ученицима на огромном уложеном труду и времену на припреми представе, што је резултирало правим професионалним представљањем овог романа на "даскама које живот значе", као и професоркама које су месецима припремале са њима. Захваљујемо се професорки Тијани Јовановић, која је била позадинска подршка извођењу представе.

Желимо им још много успешних извођења овог потресног али поучног дела, а нашим ученицима и другим младим људима да у њему сагледају сву трагедију и поруке које носи! Надамо се да смо допринели буђењу свести о овом социјалном проблему и верно ишчекујемо наредне представе.
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе