Огласна табла (обавештења, испити...)


Распоред одбрана матурских радова у јунском испитном року

Измењени распоред вансредних и допунских испита у јунском испитном року школске 2018/2019

Распоред ванредних и допунских испита у јунском испитном року

План активности за матуранте 2019. год.

Обавештења за ученике који полажу разредни испит из италијанског језика јун 2019

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиНаши гимназијалци волонтирали су на такмичењу у организацији Црвеног крста Савски венацЦрвени крст Србије годинама уназад организује такмичења у пружању прве помоћи и Реалистичког приказа повреда, стања и обољења и то на готово читавој територији Републике Србије с циљем практичног извођења претходно усвојеног теоријског знања из ове области, а коју су млади волонтери пренели на многе ученике Основних и Средњих школа.
Једно такво такмичење одржано је 11. маја 2019. године на територији Градске општине Савски венац, а у организацији Црвеног крста Савски венац. Такмичење је одржано на простору Интерната Војне гимназије с почетком у 8:20 часова док је сама реализација почела два сата раније.
На иницијативу Ваше ученице Тамаре Ристић, чланице ученичког парламента и сараднице Црвеног крста Савски венац на овом пројекту, учешће на овом такмичењу у виду помоћи реализацији такмичења узели су и ученици Ваше школе – Гимназије „Свети Сава“. Њихови задаци били су постављање полигона, вођење екипа кроз полигоне, симулирање повреда ради што реалистичнијег утиска и приказа самих повреда, евидентирање присутних и многи други.
Ваша школа и Црвени крст Савски венац су у претходном периоду добро сарађивали што је био случај и сада. Остварени су добри резултати у комуникацији и сарадњи са Вашим ученицима, али и самом школом што као резултат иза себе оставља успешно реализовано велико Општинско такмичење које броји и преко 300 присутних учесника, реализатора, волонтера као и гостију.
Велико хвала на подршци и надамо се и будућој доброј сарадњи Црвеног крста Савски венац и Гимназије „Свети Сава“.

Драгана Радовановић
Секретар ЦК Савски венац


„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе