Огласна табла (обавештења, испити...)


Распоред писаних провера за прво полугодиште школске 2023/24. године.

Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиНаши гимназијалци волонтирали су на такмичењу у организацији Црвеног крста Савски венацЦрвени крст Србије годинама уназад организује такмичења у пружању прве помоћи и Реалистичког приказа повреда, стања и обољења и то на готово читавој територији Републике Србије с циљем практичног извођења претходно усвојеног теоријског знања из ове области, а коју су млади волонтери пренели на многе ученике Основних и Средњих школа.
Једно такво такмичење одржано је 11. маја 2019. године на територији Градске општине Савски венац, а у организацији Црвеног крста Савски венац. Такмичење је одржано на простору Интерната Војне гимназије с почетком у 8:20 часова док је сама реализација почела два сата раније.
На иницијативу Ваше ученице Тамаре Ристић, чланице ученичког парламента и сараднице Црвеног крста Савски венац на овом пројекту, учешће на овом такмичењу у виду помоћи реализацији такмичења узели су и ученици Ваше школе – Гимназије „Свети Сава“. Њихови задаци били су постављање полигона, вођење екипа кроз полигоне, симулирање повреда ради што реалистичнијег утиска и приказа самих повреда, евидентирање присутних и многи други.
Ваша школа и Црвени крст Савски венац су у претходном периоду добро сарађивали што је био случај и сада. Остварени су добри резултати у комуникацији и сарадњи са Вашим ученицима, али и самом школом што као резултат иза себе оставља успешно реализовано велико Општинско такмичење које броји и преко 300 присутних учесника, реализатора, волонтера као и гостију.
Велико хвала на подршци и надамо се и будућој доброј сарадњи Црвеног крста Савски венац и Гимназије „Свети Сава“.

Драгана Радовановић
Секретар ЦК Савски венац„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе