Огласна табла (обавештења, испити...)


Пријава испита за ванредне ученике јануар-фебруар 2020

Оглас о давању у закуп школског простора - објекта у дворишту школе

Обавештење за ученике који похађају наставу италијанског језика СУБОТОМ

Оглас о давању у закуп школског простора - сале за физичко васпитање

Кориговани распоред писаних провера за други класификациони период школске 2019/2020 године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиНаградно путовање за такмичаре из веронаукеУченици наше школе, који су освојили прво место на општинском такмичењу из верске наставе, заједно са победницима са других београдских општина, отишли су на наградно дводневно путовање 1. и 2. јуна 2019. године.
Ученици су најпре, под самом планином Каблар, непосредно уз Овчар-бању, посетили манастир Благовештење. Затим су, уз краће паузе наставили пут до манастира Милешева. У Милешеви их је дочекао епископ милешевски Атанасије. Након краћег сусрета са епископом, ђаци су имали прилике да детаљније обиђу манастирски комплекс, одморе се и преспавају у конаку манастира. Следеће јутро отпочело је архијерејском литургијом. Епископ Атанасије одржао је дивну беседу и изразио радост због сусрета са вероучитељима и ђацима, на чијем је челу некада и сам био као председник Одбора за верску наставу. У милешевској епархији ђацима је уприличен величанствен дочек. На самом крају сусрета, епископ је ученицима поделио поклоне - књиге и иконе у знак сећања на овај радостан сусрет.
У повратку, такмичари су посетили манастир Бања код Прибоја, где су такође срдачно дочекани.
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе