Огласна табла (обавештења, испити...)


Распоред писаних провера за други класификациони период 2019_2020

Измењен распоред писаних провера за први класификациони период школске 2019_2020

Кориговани распоред писаних провера за прво тромесечје школске 2019/2020

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском испитном року

Кориговани распоред за први класификациони период 2019/2020

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиНаградно путовање за такмичаре из веронаукеУченици наше школе, који су освојили прво место на општинском такмичењу из верске наставе, заједно са победницима са других београдских општина, отишли су на наградно дводневно путовање 1. и 2. јуна 2019. године.
Ученици су најпре, под самом планином Каблар, непосредно уз Овчар-бању, посетили манастир Благовештење. Затим су, уз краће паузе наставили пут до манастира Милешева. У Милешеви их је дочекао епископ милешевски Атанасије. Након краћег сусрета са епископом, ђаци су имали прилике да детаљније обиђу манастирски комплекс, одморе се и преспавају у конаку манастира. Следеће јутро отпочело је архијерејском литургијом. Епископ Атанасије одржао је дивну беседу и изразио радост због сусрета са вероучитељима и ђацима, на чијем је челу некада и сам био као председник Одбора за верску наставу. У милешевској епархији ђацима је уприличен величанствен дочек. На самом крају сусрета, епископ је ученицима поделио поклоне - књиге и иконе у знак сећања на овај радостан сусрет.
У повратку, такмичари су посетили манастир Бања код Прибоја, где су такође срдачно дочекани.
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе