Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском року школске 2023/24. године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиFLORA MIRABILE – Чаробни свет биљака приказ и употреба флоре у уметности, науци и свакодневном животуFLORA MIRABILE – Чаробни свет биљака
приказ и употреба флоре у уметности, науци и свакодневном животу

Пројекат чине бесплатне едукативно-практичне радионице. Током марта месеца, учествовали су ученици другог разреда Гимназије „Свети Сава“. Идеја је да се развија еколошка свест код младих људи, љубав према природи и мотивација за уметничко изражавање инспирисано природом.

FLORA MIRABILE – Чаробни свет биљака - приказ и употреба флоре у уметности, науци и свакодневном животу је пројекат који ће се реализовати у области културе, науке и свакодневног живота током целе године (2019) године са ученицима средњих школа.
Ученици из гимназије „Свети Сава“ су били први са којима је започет пројекат.
Током три сусрета имали су могућност да сазнају занимљиве чињенице о биљном свету који нас окружује и већ вековима представља инспирацију уметницима и научницима. Путем интерактиве едукативне презентације ученици су имали могућност да сазнају нешто више о
различитим ботаничким и биолошким феноменима.
Пројекат је подржан од стране Градске управе Града Београда, Секретаријата за спорт и омладину.

ВРЕМЕ И МЕСТО ОДРЖАВАЊА:
• 15. 03. 2019. од 17 до 20 часова
Атеље за примењену уметност Дечјег културног центра Београд
Предавање: „Вртови света – мит и стварност“
Предавач: Јасмина Бијелић Месарош, биолог, Институту за ботанику у Ботаничкој башти Јевремовац
Практичан рад са Ђурђом Сивачки, мастер сликарства, Факултет ликовних уметности у Београду (радиле су се скице за будуће радове)
Након врло занимљивог и интерактивног предавања, ученици су замољени да креирају визуелни садржај инспирисан предавањем. На првом сусрету су скицирали будуће креације.
• 22. 03.2019.
Ботаничка башта
Стручно вођење кроз садржаје стаклене баште и спољашњег простора Ботаничке баште и разговор са Јасмином Бијелић Месарош
Одржан је час на отвореном у Ботаничкој башти „Јевремовац“, која се простире на површини од око 5 хектара, где се на отвореном простору налази преко 350 врста дрвећа и жбуња, домаћих, европских и егзотичних биљака, а укупан биљни фонд данас чини преко 1500 дрвета, жбуња и зељастих биљака.


• 29. 03. 2019. од 17 до 20 часова
Атеље за примењену уметност Дечјег културног центра Београд
Практичан рад са Ђурђом Сивачки, мастер сликарства, Факултет ликовних уметности у Београду (радиле су се скулптуре малог формата од осликаног папира)

„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе