Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском року школске 2023/24. године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиПета међународна размена са ученицима Гимназије Пољане у ЉубљаниУ периоду од 24. до 30. марта 22 ученика наше школе је у пратњи наставника Дарка Бајића и Наде Еремије боравило у Љубљани на петој међународној размени са ученицима Гимназије Пољане.
Ученици су имали прилику да живећи у словеначкој породици упознају другачије обичаје, продубе погледе на друге културе, начине живота и важне светске теме.
Кроз едукативне радионице, посете музејима и природним лепотама Словеније, наши ученици су сазнали како други виде свет око себе, како решавају проблеме и поделили своје поглед на свет са другима. У школи су на часовима учили прве речи на словеначком, упознали се са географијом државе домаћина и успоставили нова пријатељства са својим вршњацима.
Размена ученика осмишљена је тако да ученици из њих нешто науче, а успомене и пријатељства са размене остају за читав живот. Програм размене помаже ученицима да развију вештине које ће им користити целог живота: упознају нове културе,науче да живиш и уживају у животу и ван своје зоне комфора, лакше самостално доносе одлуке, упознају друге са својом културом и обичајима.

„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе