Огласна табла (обавештења, испити...)


Распоред одбрана матурских радова у јунском испитном року

Измењени распоред вансредних и допунских испита у јунском испитном року школске 2018/2019

Распоред ванредних и допунских испита у јунском испитном року

План активности за матуранте 2019. год.

Обавештења за ученике који полажу разредни испит из италијанског језика јун 2019

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиПета међународна размена са ученицима Гимназије Пољане у ЉубљаниУ периоду од 24. до 30. марта 22 ученика наше школе је у пратњи наставника Дарка Бајића и Наде Еремије боравило у Љубљани на петој међународној размени са ученицима Гимназије Пољане.
Ученици су имали прилику да живећи у словеначкој породици упознају другачије обичаје, продубе погледе на друге културе, начине живота и важне светске теме.
Кроз едукативне радионице, посете музејима и природним лепотама Словеније, наши ученици су сазнали како други виде свет око себе, како решавају проблеме и поделили своје поглед на свет са другима. У школи су на часовима учили прве речи на словеначком, упознали се са географијом државе домаћина и успоставили нова пријатељства са својим вршњацима.
Размена ученика осмишљена је тако да ученици из њих нешто науче, а успомене и пријатељства са размене остају за читав живот. Програм размене помаже ученицима да развију вештине које ће им користити целог живота: упознају нове културе,науче да живиш и уживају у животу и ван своје зоне комфора, лакше самостално доносе одлуке, упознају друге са својом културом и обичајима.
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе