Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском року школске 2023/24. године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиКвиз опште културе и свезнања "Цивилизација"Прошле недеље завршен је овогодишњи циклус такмичења у оквиру квиза опште културе и свезнања "Цивилизација" за прваке.
Квиз традиционално воде и сусрете организују сами ученици, уз координацију професорки историје Јасмине Вукадиновић и Перунике Петровић. Такмиче се трочлане екипе које представљају своја одељења.
Прваци су се одлично показали. Ове године је, на пенале, победила екипа 1/5 у саставу: Пјевић Јован, Которчевић Ана и Ђорђевић Никола.


Чланови Редакције квиза за прваке су били из одељења 1/5 и 1/7 - Врачар Тамара, Поповић Мила, Ахмети Ана, Нинић Катарина, Кованџић Владимир, Букарица Катарина, Марковић Вук и Лештанин Марија.За 3. разред победници су из одељења 3/7, у саставу — Ранђић Константин, Томановић Тадија и Јанковић Јован.
Чланови редакције за трећи разред су биле ученице 3/6 – Лончарски Анђела, Михајловић Ана, Календер Ана и Деверџић Радица.
Све екипе су прославиле заједно са својим навијачима уз торту и колаче. Честитамо победницима, а остали ће имати прилике да се докажу наредне године.
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе