Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском року школске 2023/24. године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови21. марта одржан је Сајам образовања у организацији општине ВрачарУ уторак, 21. марта, у Великој сали Градске општине Врачар, одржан је Сајам образовања у организацији општине Врачар и Националне службе за запошљавање. Сајам је посетило преко 400 ученика осмих разреда свих врачарских основних школа, а учествовало је 20 средњих школа, међу којима и наша Гимназија „Свети Сава“.
Осмаци су, у разговору са нашим ученицима, имали прилику да се упознају са смеровима у гимназији, као и са многобројним школским секцијама и другим активностима које су у школи заступљене.
Кроз занимљиве експерименте, приказ тродимензионалног модела крви, израду декупажа и фрактала, наши ученици су веома успешно представили своју Гимназију и побудили велико интересовање код малих матураната.

Похваљују се ученици који су представљали школу на Сајму образовања: Ана Атанасковић, Ања Тодоровић, Никола Ђурица, Лука Арамбашић, Анђела Стојановић, Наталија Лисинац, Емма Мила Костић и Ања Вучковић.
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе