Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском року школске 2023/24. године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиВукашин Пиштељић 4/4 - Друга награда на Државном такмичењу из математике!Државно такмичење из математике у организацији Друштва математичара Србије, одржано је 11. марта 2017. у Деветој гимназији „Михаило Петровић Алас".
Наш матурант, Вукашин Пиштељић (4-4), ове године се попео за степеник више освојивши другу награду у Б категорији!
Честитамо Вукашину и желимо му пуно успеха у будућем бављењу математиком на Математичком факултету који ове године уписује као награђивани такмичар без полагања пријемног испита, са максималним бројем поена.
Такође, честитамо професорки математике и одељењском старешини Милени Кекић и желимо јој много нових успеха у раду са будућим генерацијама у нашој школи.


„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе