Огласна табла (обавештења, испити...)


Распоред писаних провера за прво полугодиште школске 2023/24. године.

Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиОд 02.-08. априла били смо домаћини гостима из Гимназије Пољане у ЉубљаниУ периоду од 02-08. априла наша школа је била домаћин гостима из Гимназије Пољане у Љубљани. Сада већ можемо рећи традиционална трећа размена организована је захваљујући сарадњи која је успостављена 2010. године.


За госте из Словеније организована је туристичка шетња по Београду, рекреативна тура до Авале и историјске посете музеју историје Југославије и Миленијумској кули у Земуну.У школи су ученици похађали уметничке, ѕдравствено-едукативне и психолошке радионице. Резултате свог рада представили су последњег дана посете у просторијама школе.

И док смо под утисцима овогодишње размене с нестрпљењем очекујемо наредну размену са пријатељима из љубљанске гимназије.
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе