Огласна табла (обавештења, испити...)


Распоред писаних провера за прво полугодиште школске 2023/24. године.

Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови14.12.2016. у нашој школи је одржан час: "ЈОШ УВЕК ВОЗИМ"Савез параплегичара и квадриплегичара чијих 40 % чланова су жртве саобраћајних незгода и као последицу за кретање користе инвалидска колица, даје допринос повећању безбедности у саобраћају низом едукативних предавања кроз пројекат „Још увек возим“, намењен средњошколцима Србије. Њихова мисија је да младим учесницима у саобраћају приближе вредност безбедне вожње како би се у наредном периоду значајно смањио број тешко повређених и погинулих младих људи на путевима Србије.


Предавања су базирана на иновативном, неформалном образовању где адолесценти из другог угла - лично искуство повређених у саобраћајним незгодама, уче о безбедности у саобраћају и потреби поштовања саобраћајних прописа. Иновативни приступ преношења искуства заснива се на методи шока и личног учешћа, што слушаоце не оставља равнодушним.
14.12.2016. и у нашој школи је одржан час: "ЈОШ УВЕК ВОЗИМ"
Ми смо чули потресне животне приче некадашњег голмана Милана Срдића и некада талентоване одбојкашице Милице Кнежевић. Милан је доживео незгоду возећи мотор неприлагођеном брзином, а Милица је села у аутомобил са особом под дејством алкохола. Демонстрирано је и понашање алкохолисаног човека са наочарима за симулацију опијености.
Предавању су присуствовали ученици четвртог разреда.

Више о овом пројекту можете да сазнате на фејсбук страници под истим називом - Још увек возим.
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе