Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском року школске 2023/24. године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови20. марта ученици и наставници солунске гимназије посетили су нашу школуТоком ове школске године успостављена је сарадња и са школом 28th ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ из Грчке. Ученици и наставници солунске гимназије посетили су нашу школу 20. марта.


Организоване су едукативне историјске радионице где су ученици упоређивали историјске прилике две пријатељске државе Србије и Грчке од античког периода до савременог доба.
Анализирали су друштвене стереотипе и предрасуде два народа, упоређивали национална јела и свакодневни живот, размењивали утиске о Београду и Солуну и учили основне кораке српских и грчких традиционалних плесова.
Договорена је будућа сарадња и размена ученика наредне школске године.


„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе