Огласна табла (обавештења, испити...)


Пријава испита за ванредне ученике јун 2018/2019

Нови кориговани распоред писаних провера до краја школске године

Кориговани распоред писаних провера

Распоред писаних провера до краја школске године

ОТВОРЕНА ВРАТА

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиМеђународна размена са Гимназијом Пољане у ЉубљаниУ периоду од 12. до 18. марта ученици наше школе учествовали су у међународној размени са ученицима Гимназије Пољане у Љубљани.


Током боравка у Словенији имали су прилике да се упознају са свакодневним животом у словеначкој породици, размене искуства са својим вршњацима, упознају се са образовним системом и стекну нова пријатељства.
Истраживали су тајне Паклене пећине, посетили музеј пиварства и римску некрополу у Штајерској, освоји Планицу, осликавали лицидарска срца у Радовљицама, истраживали планинарство у јединственом музеју планина, учили словеначке игре и правили националне слаткише. У интересатним играма откривали благо Љубљане, опробали се у спортским играма и покушали да науче словеначки језик.Следећи сусрет је заказан у Београду 2. априла када дочекујемо у узвратну посету наше пријатеље из Љубљане.


„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе