Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском року школске 2023/24. године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови"Вики гимназијалац"У нашој школи је у суботу 3. децембра у оквиру Географске секције одржана радионица о уређивању Википедије коју у оквиру пројекта "Вики гимназијалац" организује Викимедија Србије.
Циљеви семинара су упознавање са правилима и процедурама коришћења садржаја на интернету: отвореност, доступност, лиценцирање садржаја, поштовање интелектуалне својине, али и оспособљавање за коришћењем вики алата и примене нових технологија у процесу учења.
Све активности на Викимедији Србије, ученици ће обављати у договору са својим наставником који ће као и ментори из Викимедије, континуирано пратити њихов рад и пружати им потребну подршку.
Ученици су оспособљени да текст који напишу и стилски обликују, сами постављају на страницу Википедије. На тај начин уче како да и сами постану веб уредници, који су данас веома тражени. Проналазе фотографије и уче о ауторским правима, а затим сами постављају све садржаје на страницу користећи знања у области ИТ-ја и упознајући се са основама кодирања.
Када заврше свој чланак, Вики-гимназијалци могу свима са поносом да покажу свој допринос, јер на свакој страници коју направе постоји ознака да је за то заслужан ученик Гимназије "Свети Сава".


„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе