Огласна табла (обавештења, испити...)


Распоред писаних провера за прво полугодиште школске 2023/24. године.

Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови4. НИС олимпијадa из руског језикаВећ четири године Гимназија „Свети Сава“ учествује на НИС олимпијади из руског језика.
25.4.2016. године одржано је школско такмичење. Такмичили су се заинтересовани ученици свих разреда по категоријама. Циљ је био достићи олимпијску норму од 40 бодова, а то је пошло за руком Јагошу Милошевићу 3/4 (46 бодова), Марку Димитријевићу 3/6 (43 бода) и Петру Симоновићу 2/4 (42 бода). Најбољи од њих, Јагош Милошевић, стекао је право да учествује на финалном такмичењу, које је организовано 27.5.2016. у Новом Саду у Гимназији „Јован Јовановић Змај“.
На тај начин, наша школа је четврти пут учествовала у финалном делу заједно са такмичарима из целе Србије, Црне Горе и Републике Српске.

„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе