Огласна табла (обавештења, испити...)


ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред полагања ванредних и допунских испита у септембарско-октобарском испитном року школске 2022/2023. године

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи у школској 2022/2023. године

Допуњени распоред поправних испита у августовском испитном року.

Пријава испита за ванредне ученике и допунске испите у септембарко-октобарском испитном року

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови20.5.2016. Победа наших ученика Ане Весић и Николе Станковићa у финалној дебати пројекта "Европска школа дебате"Наши ученици Ана Весић и Никола Станковић остварили су изванредан успех победивши у финалној дебати пројекта "Европска школа дебате" дана 20.5.2016. у Народној скупштини Републике Србије у организацији ЕУ инфо центра и Отворене комуникације.


Финалној дебати у Скупштини претходио је низ јавних дебата широм Србије, где су Ана и Никола изборили пласман у финалну дебату. Ана је je била набоља у Бечеју, док је Никола тријумфовао у Новом Саду.
Тема финалне дебате гласи "Овај дом сматра да ЕУ треба да прошири слободу кретања радне снаге на државе Западног Балкана", наши ученици су представљали опозицију и јаким, одлично анализираним и убедљивим аргументима победили у финалној дебати!Добили су бројне похвале жирија који су чинили представник Отворене комуникације и модератор овог догађаја Ђорђе Јовићевић, потпредседник Народне скупштине Владимир Маринковић и заменик шефа делегације Оскар Бенедикт, а и публика их је подржала својим гласовима.
Пројекат је почео у новембру 2015. и завршио се овим догађајем. Обухватао је предавања о Европској унији и вештинама дебатовања, са циљем да се подстакне дебатовање као средство за развој критичког мишљења. За овај пројекат је пријављено ове године 165 ученика али је само 30 изабрано међу којима су се нашли и наши ученици, остварујући изванредне реултате кроз цео пројекат!

„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе