Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском року школске 2023/24. године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиИзузетан успех наше Ане Весић на дебати у оквиру "Европске школе дебате"Наша ученица Ана Весић је остварила изузетан резултат и била најбољи говорник у оквиру једне од дебата пројекта "Европске школе дебате" у организацији ЕУ инфо центра.
Дебатери су имали пет минута да представе своје аргументе, подељени у две групе по троје - владу и опозицију. Овај програм има за циљ да поред дискусије о неким битним и актуелним темама учи полазнике да буду спремни да не заступају увек свој став, те овом приликом нису износили личне ставове, већ им је додељена позиција.
Тема дебате у Бечеју је била "Овај дом сматра да Европска унија треба давати развојну помоћ само државама које настоје да развијају еколошки одрживи развој".
Ана је јасним, конкретним, детаљним аргументима као члан опозиције најбоље од свих успела да представи суштину дебате пред више од 150 присутних у Скупштини општини Бечеј и тако заслужено буде најбољи говорник!
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе