Огласна табла (обавештења, испити...)


Распоред писаних провера за прво полугодиште школске 2023/24. године.

Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови8. Медијана фестивал дечјег стваралаштва и стваралаштва за децуНа 8. Медијана фестивалу дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу одржаном под покровитељством Општине Медијана из Ниша, чланови секције Креативног писања су успешно представили нашу школу.
Другу награду за причу "Кућа црног чаја" добио је Петар Видосављевић, ученик 4-6, а прича Тамаре Мартиновић, такође ученице 4-6, "Није она Ана" је ушла у избор десет најбољих радова ученика средњих школа.
Похвалу за наставника ментора добила је и Јелена Ђорђевић, професорка српског језика и књижевности, руководилац секције Креативног писања.
Медијана фестивал дечјег стваралаштва је регионалног карактера на коме је учествовао велики број ђака из Србије, Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Бугарске, па је тако и успех наших ученика значајнији.


„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе