Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском року школске 2023/24. године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови9.4.2016. у организацији Дебатног клуба наше школе одржан је Дебатни турнирГимназија „Свети Сава“ у Београду и наш Дебатни клуб су у суботу 9.4.2016. по први пут организовали средњошколски Дебатни турнир. На турниру је учествовало више од десет школа, са око педесет учесника, а поред београдских школа на турниру су били и дебатери из Бечеја, тако да је ово био један од највећих средњошколских дебатних турнира.
Турнир је почео у 11h и завршио се у 20h. Биле су три рунде, полуфинале и финале. Атмосфера је била одлична, дебатери су бранили своје ставове на задате теме, а организатори су се побринули да све протекне у најбољем реду.На крају су учесницима и победницима додељене дипломе, захвалнице и пехари.
Медијску подршку је пружио радио Студио Б који је пренео интервју са једним од организатора Аном Весић, ученицом Гимназије „Свети Сава“.


Академска дебатна мрежа Отворена комуникација је помогла у организацији самог турнира и послала своје судије, док је спонзор турнира био "Марбо".У полуфиналу су се нашли ученици, чинећи један тим, Тринаесте београдске гимназије и Електротехничке школе "Никола Тесла", Девете београдске гимназије, Филолошке гимназије, Правно-пословне школе Београд, а они који су прошли у финале су ученици Прве београдске гимназије, Милена Баљак и Драган Џивџановић освојивши четврто место, Гимназије "Свети Сава" освојивши друго и треће место Невена Вулићевић са Маријом Буднар и Марија и Тамара Благојевић, док је тим Филолошке гимназије, који чине Итан Буђа и Мила Марјановић, освојио прво место.
Најбољи говорник турнира је Катарина Николић, ученица Филолошке гимназије, треће место заузела је њена дебатна партнерка Марлена Младеновић, а друго место ученица Гимназије "Свети Сава" Невена Вулићевић, чији је тим заузео друго место.
С обзиром на то да наш Дебатни клуб постоји тек годину дана овогодишњи турнир је заиста велики успех, а сам турнир и организатори су добили бројне похвале. После целог дана дебатовања и дружења у одличној атмосфери надамо се да се видимо следеће године опет!


„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе