Огласна табла (обавештења, испити...)


Електронско пријављивање ученика за полагање пријемног испита за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику

Oбустављен поступак расписивања и спровођења конкурса

Обавештење за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који похађају италијански језик суботом

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ - УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ

Оглас о давању у закуп школског простора - учионице

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови8.3.2016. У просторијама библиотеке наше школе представљена је "Даница", годишњак Вукове задужбине8. марта 2016. у просторијама библиотеке наше школе представљена је "Даница", годишњак Вукове задужбине.
У пријатној осмомартовској атмосфери, ученицима се обратио председник Задужбине, проф.др Бошко Сувајџић, представивши им део садржаја "Данице" за 2016.год.
Професор Сувајџић је присутнима прочитао и две песме које се налазе у годишњаку, Малена Бањска Милене Марковић и своју песму Љевишка. Ученици нису крили задовољство што су у прилици да разговарају са аутором о процесу настанка уметничког текста.
Госпођа Љиљана Симић, као представник Задужбине, упознала је домаћине са садржајем "Данице за младе", која излази као посебно издање Вукове задужбине.
Дружење је протекло у пријатној атмосфери, а представници Задужбине су изразили жељу да у наредним бројевима "Данице за младе" објаве и литерарне радове наших ученика.


„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе