Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском року школске 2023/24. године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиМатематичко такмичење "Мислиша" одржано 10.3.2016. у нашој школи
У четвртак, 10. марта 2016. године, преко 50 500 ученика из 640 школа широм Србије решавало je задатке на популарном Националном математичком такмичењу "Мислиша" (основни ниво), које је по једанаести пут организовало Математичко друштво "Архимедес" из Београда.

Назив такмичења одражава суштину овог такмичења и саме математике. Ученици решавају тестове са занимљивим математичким задацима, првенствено логичко-комбинаторног карактера, али у складу са програмом математике и по мери ученика.

Циљ такмичења је популарисање математике, развијање интересовања за математику код што већег броја ученика и мотивисање ученика да математику уче са задовољством.

И ове године, тридесетак ученика наше школе учествовало је на овом популарном такмичењу, које је одржано по пропозицијама, 10.марта, у кабинету физике. Ученици су озбиљно приступили задацима и бацили се на размишљање о чему сведоче и забележене фотографије:
Како је време одмицало, појавили су се и осмеси на лицима, као знак, надамо се, да су се учесници на овом такмичењу забавили и успут нешто ново и научили:Сви учесници такмичења добили су сертификате о учешћу и чланске карте Математичког друштва“Архимедес“ са уплаћеном чланарином за ову годину. За високе резултате биће додељене награде и похвале. Најуспешнији ће бити позвани на велико републичко финале (17.04.2016. у Београду), на коме ће такође бити додељене награде и похвале, као и четири специјалне награде ("Архимедесова" летња математичка школа, у јулу 2016).
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе