Огласна табла (обавештења, испити...)


ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред полагања ванредних и допунских испита у септембарско-октобарском испитном року школске 2022/2023. године

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи у школској 2022/2023. године

Допуњени распоред поправних испита у августовском испитном року.

Пријава испита за ванредне ученике и допунске испите у септембарко-октобарском испитном року

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови







Математичко такмичење "Мислиша" одржано 10.3.2016. у нашој школи




У четвртак, 10. марта 2016. године, преко 50 500 ученика из 640 школа широм Србије решавало je задатке на популарном Националном математичком такмичењу "Мислиша" (основни ниво), које је по једанаести пут организовало Математичко друштво "Архимедес" из Београда.

Назив такмичења одражава суштину овог такмичења и саме математике. Ученици решавају тестове са занимљивим математичким задацима, првенствено логичко-комбинаторног карактера, али у складу са програмом математике и по мери ученика.

Циљ такмичења је популарисање математике, развијање интересовања за математику код што већег броја ученика и мотивисање ученика да математику уче са задовољством.

И ове године, тридесетак ученика наше школе учествовало је на овом популарном такмичењу, које је одржано по пропозицијама, 10.марта, у кабинету физике. Ученици су озбиљно приступили задацима и бацили се на размишљање о чему сведоче и забележене фотографије:




Како је време одмицало, појавили су се и осмеси на лицима, као знак, надамо се, да су се учесници на овом такмичењу забавили и успут нешто ново и научили:



Сви учесници такмичења добили су сертификате о учешћу и чланске карте Математичког друштва“Архимедес“ са уплаћеном чланарином за ову годину. За високе резултате биће додељене награде и похвале. Најуспешнији ће бити позвани на велико републичко финале (17.04.2016. у Београду), на коме ће такође бити додељене награде и похвале, као и четири специјалне награде ("Архимедесова" летња математичка школа, у јулу 2016).



„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе