Огласна табла (обавештења, испити...)


ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред полагања ванредних и допунских испита у септембарско-октобарском испитном року школске 2022/2023. године

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи у школској 2022/2023. године

Допуњени распоред поправних испита у августовском испитном року.

Пријава испита за ванредне ученике и допунске испите у септембарко-октобарском испитном року

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиВукашин Пиштељић, ученик одељења 3/4, освојио је треће место на Државном такмичењу из математике одржаном 5.3.2016. у КраљевуДржавно такмичење из математике, у организацији Друштва математичара Србије, одржано је 05.03.2016. у Краљеву.

На државно такмичење су се пласирала два ученика наше школе: Вукашин Пиштељић, ученик одељења 3/4 и Урош Каралеић, ученик одељења 1/3.

Вукашин је, трећу годину заредом, освојио трећу награду у Б категорији. Освојена награда у трећем или четвртом разреду даје право на упис било ког државног факултета на ком се на пријемном полаже математика, без полагања пријемног испита, са максималним бројем поена. Честитамо Вукашину!

Поносни смо на успех наших ученика, желимо им срећу у наредним такмичењима и надамо се да ће и други ученици наше школе следити њихов пример.

„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе