Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском року школске 2023/24. године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови15.5. Отворена врата за осмаке и њихове родитеље - представили смо нашу школу добрих вибрација!15.5. ходници школе били су препуни радозналих осмака и њихових родитеља који су дошли на Дан отворених врата за осмаке. Наши ученици "домаћини" су били ту да им покажу зашто је Гимназија "Свети Сава" школа добрих вибрација и први и прави избор за предстојећи упис!

Осмаци су имали прилику да кроз занимљиву изложбу и представљање страних језика сазнају који се страни језици уче код нас: енглески, руски, италијански, француски и немачки.

"Клуб здравијег живота" им је припремао на лицу места здрав напитак и представио своје активности.

Упознали су се са Секцијом "Креативног читања и писања" и њиховим овогодишњим постигнућима, а Исхрана из природе "Сремуш" је наступила са изложбом фотографија са досадашњих излета.

Чланови "Буди мушко" клуба су на свом штанду представили активности клуба и делили промотивни материјал.

На трећем спрату наши млади научници припремили су занимљиве експерименте из хемије и физике и приказали неке филмске трикове.

Приказан је филм о школи, ученици су их укратко упознали са историјатом школе, а наши велики матуранти су за мале матуранте припремили беседу.

Због временских услова, уместо у дворишту, у приземљу школе приређен је концерт, са бендом и извођачима који су побрали овације свих присутних.

„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе