Огласна табла (обавештења, испити...)


Распоред писаних провера за прво полугодиште школске 2023/24. године.

Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови20.5. Предавање о џезу Београдског џез фестивала - гости Војислав Пантић и Јелена Јововић20.05.2015 у нашој гимназији одржано је предавање о џезу у оквиру Београдског џез фестивала, под покровитељством Дома Омладине.
Београдски џез фестивал, чији је организатор Дом омладине Београда, покренуо је пројекат музичке едукације средњошколаца о историји џез музике и утицају на савремену музику. Пројекат је започет као вид промоције Београдског џез фестивала, џез музике као тековине XX века, кроз који ђаци имају прилику да науче основне принципе јавног наступа, вршњачке едукације и да утичу на развој нових културних потреба средњошколаца.Пред препуним амфитеатром Војислав Пантић, џез критичар и Јелена Јововић, џез вокалисткиња и професор џез певања, увели су присутне ученике и наставнике у магично заразни свет музике, конкретно један њен значајни и прелепи правац звани ЏЕЗ.
Кроз причу о историјату и еволуцији џеза уз презентовање видео нумера неких од великана овог правца као што су Луј Армстронг, Дјук Елингтон, Мајлс Дејвис, само да поменемо неке, предавачи су успели ефектно да привуку и одрже пажњу присутних.


Услед ограниченог времена, и неисцрпне теме, ученици су имали прилику да уз помоћ наших стручних гостију добију основу о музици џеза, тако да ће бити у стању да самостално у складу са личним афинитетима наставе да даље развијају љубав према овој врсти музике.

Play It Again, Sam!„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе