Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском року школске 2023/24. године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови"Хероји будућности" - Гласај за "Breaking Savu" !!!ВАЖНО!!! Поштовани наставници, ученици и родитељи, позивамо вас да гласате за наш тим на такмичењу „Хероји будућности“.

Гласање за награду публике је већ кренуло и трајаће до 24.5. Сви који желе да подрже тим наше школе, то могу учинити овде:

ГЛАСАЈ!!!

Наш тим носи назив: "Breaking Sava" и презентација која нас представља, на њиховој страници налази се прва од свих које се могу погледати, односно за које се може гласати.

ВАЖНО: До истека гласања (до 24.5.), можете гласати за нас једном дневно са исте ИП адресе, док са различитих ИП адреса, није ограничен број гласова дневно.


Научно такмичење „Хероји будућности“ има за циљ да открије будуће младе проналазаче који су способни да креативно примене научне иновације у спровођењу еколошког решења. Тимови средњошколаца морају обавити научно истраживање и створити иновативно, одрживо решење које може решити проблем у њиховим локалним заједницама. Тај проблем може бити расипање енергије у школи или претерано стварање отпада - суштина је у томе да се научне методе морају искористити за решавање проблема.

ПЕРИОДНА ЕКО-КОЦКА

Пројекат је заснован на идеји израде Рубикове коцке, која ће бити направљена од пластичних кеса које нису биоразградиве. На коцки су приказани симболи хемијских елемената, тако да свака страница носи симболе оних елемената који су међусобно повезани неким карактеристикама. Пројекат је 3Д модел и може се користити као наставно средство.


При самој изради прво смо прикупили кесе, које смо ситно исекли и топили. Истопљену масу излили смо у калупе који су претходно направљени од картона. На тај начин, добили смо коцке које ће чинити велику коцку. Затим смо, по плану реализације и скици која је претходно урађена, приступили изради конструкције коцке. Када је коцка склопљена, на њу смо налепили симболе хемијских елемената и тако завршили практични део пројекта.
Након тога, приступили смо изради филма који ће представити наш пројекат на такмичењу “Хероји будућности ”.
Чланови тима:
•Алексић Урош (II-4)
•Вилић Димитрије (II-3)
•Димитријевић Невена (II-3)
•Максимовић Љубица (II-3)
•Цветковић Огњен (II-4)

Вођа тима: Вучићевић Јадранка
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе