Огласна табла (обавештења, испити...)


Електронско пријављивање ученика за полагање пријемног испита за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику

Oбустављен поступак расписивања и спровођења конкурса

Обавештење за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који похађају италијански језик суботом

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ - УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ

Оглас о давању у закуп школског простора - учионице

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови5+ за хуманитарни турнир 26.4.2015.Разне радионице, програми, дружење са децом која су напуштена, буђење свести о томе какав је њихов живот и чињеница да је њихова судбина таква, да они ни за шта нису криви, код нас подстиче жељу да им бар некако помогнемо.
Матуранти наше школе, Смиљанић Маргарета, Дамњановић Богдан, Петровић Катарина и ученица 13. београдске гимназије Ракић Ана, организовали су хуманитарни турнир у сврху прикупљања новца за оне којима је то најпотребније.


Двориште Гимназије "Свети Сава" 26.04.2015. године било је препуно људи, такмичарске енергије и добре атмосфере.Учествовали су ученице и ученици многих београдских средњих школа који су се надметали у кошарци и фудбалу.


Као подршка, професори, њихова деца и родитељи појединих ученика, одиграли су мечеве којим су подигли расположење и атмосферу.Такмичење је трајало током читавог дана. Кроз школско двориште прошло је више од 200 учесника, и још толико њих који су својим друговима и другарицама дошли да пруже подршку.


Подршку су такође пружили и професори и одељењске старешине које су бодрили своја одељења.


Наша визија је остварена. Сакупљено је 48.150,00 динара, са укупно 50 екипа без којих би наше идеје остале само на папиру.
Циљ који смо остварили, употпунила је чињеница да у току целог дана инцидената није било, ни међу такмичарима, нити навијачима, што је спортску атмосферу побољшало.
Наравно, све се одвијало под будним оком професора Моме и Раше, уз свесрдну помоћ професора Марка, и нашег чувара Неше.
Укључивањем акција попут "Чеп за хендикеп", прикупљања пластичне амбалаже и нашег клуба "Буди мушко" који је пропагирао фер-плеј, само смо учинили да овај догађај постане комплетнији.Све ово смо постигли захваљујући огромној подршци коју смо добили од стране школе, донацији производа ВОДА ВОДА и МАРБО, компаније AQUA SKI ADA и Г-дина Вуксановић Владимира који је најбољим учесницима додељивао медаље и награде.


Подршку целокупној манифестацији дао је као и увек Љубиша, који је мотрио на све учеснике и пратио да ли је све у најбољем реду.Надамо се да ће се са оваквим акцијама - организацијама хуманитарних турнира у нашој школи, који се организују већ другу годину за редом, наставити и да ће прерасти у традицију.

Буди и ти хуман!

Carpe diem!

Маргарета Смиљанић„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе