Огласна табла (обавештења, испити...)


Распоред писаних провера за прво полугодиште школске 2023/24. године.

Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиПрво и друго место за Гимназију "Свети Сава"!Универзитет Метрополитан и Мајкрософт Србија одабрали су победнике такмичења MET MOBILE CHALLENGE чије се финале одржало 07. марта 2015.

Победници такмичења су ученици школе: Гимназија „Свети Сава“ из Београда (Лазар Јовановић, Вук Давидовић, Никола Војновић, Ирина Веселиновић), сa апликацијом под називом Defanious (апликација везана за глувонеме особе, комуникација са другим особама уз помоћ гласовних порука). Сваки члан победничког тима за освојено I место добио је награду Универзитета Метрополитан, ваучер од 1000€ за четворогодишње основне академске студије, као и вредну награду партнера такмичења компаније Мајкрософt Србија – мобилни телефон марке Нокиа.

Друго место заузели су ученици такође из Гимназије „Свети Сава“ из Београда (Иван Пантовић, Александар Милићевић, Сава Крагуљ, Александар Тендјер), са апликацијом под називом My Stady (складиштење материјала, белешки са предавања).

Треће место на такмичењу заузели су ученици из Техничке школе „Милета Николић“ из Аранђеловца (Ненад Гавриловић, Немања Тодоровић, Никола Вуковић и Андрија Тосаковић), с апликацијом под називом Sleep guru (прерачунава рем фазе и на тај начин се појединац буди пред крај једне етапе рем фазе).
„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе