Огласна табла (обавештења, испити...)


Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Распоред ванредних испита у септембарско-октобарском року школске 2023/24. године.

Прикажи све...

БМК


Корисни линковиУ петак 13.05.2022. одржана је трећа по реду хуманитарна журка "Сава Рока" после трогодишње паузе услед пандемије.У петак, 13. маја, одржана је трећа по реду "Сава Рока" хуманитарна рок журка на доњем терену дворишта Гимназије „Свети Сава“ у Београду. Након трогодишње паузе због пандемије корона вируса, коначно је било услова да се овај догађај поново реализује.

Како се задесило да Сава Рока ове године падне на петак тринаести, организатори су одлучили да слоган овогодишње журке буде #prokosimonesreći.

Догађај је почео у 19 часова и на стејџ су првобитно изашли организатори догађаја који су публици приредили једночасовни музички warm-up. Након тога је почела двочасовна KesKse игранка под палицом Добрице са истоимене Инстаграм странице. Вртео је тематску сет листу под називом „Револуција рок музике“.

Публика је, од почетка до краја, плесала уз сваку песму, а неке песме попут „We Are Young“ од Fun-a i „Psycho Killer“ Talking Heads-a хорски су певане. Атмосфера је била заиста сјајна, доњи терен је био препун публике свих старосних доба. За крај програма на бину је истрчао млади београдски састав Daze, приредивши публици једночасовну свирку за памћење.

Овом приликом сакупљено је 244.250,00 динара, што је три пута више новца у односу на претходну Сава Рока журку, а велики удео у овоме имала је и продавница сладоледа Црна овца чији је сав приход од продаје сладоледа такође, уз приход од продатих улазница, дониран фондацији "Подржи живот".
Захваљујемо се свим ученицима, бившим ученицима и њиховим родитељима на подршци, Сладоледима ЦРна овца и Кокаколи, као и наставницима под чијим се будним оком журга реализовала.
Видимо се поново!„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе