Огласна табла (обавештења, испити...)


Распоред писаних провера за прво полугодиште школске 2023/24. године.

Кориговани распоред ванредних испита у септембарско-октовбарском испитном року школске 2023/24. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школиОБАВЕШТЕЊЕ за ученике других гимназија и Туристичко-угоститељске школе који ће похађати италијански језик у нашој школи

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови
ВАННАСТАВНE АКТИВНОСТИ МУЗИЧКЕ КУЛТУРЕ
(хор, свирке, музички дани...)


Септембар:
У овом периоду радиће се са старим члановима хора, солистима и хором професора на утврђивању вокалне технике. Вршиће се договор о програму у виду предлога за текућу школску годину.

Октобар:
Увешће се нови чланови секције, кроз све видове активности. Упознаће се са техником певања и упознати са текућим репертоаром. Следи договор са старим и новим инструмен талистима.

Новембар:
Биће заједничких и посебних проба за све врсте певача и инструменталиста. Договорићемо се о програму и динамици концерата за предстојеће празнике. Могуће припреме и наступи на СВУРФу.


ПОНОСНИ СМО ШТО У НАШЕМ ХОРУ ЗАЈЕДНО ПЕВАЈУ НАШИ ЂАЦИ И НАШИ ПРОФЕСОРИ!


Децембар:
Наставља се рад на припремама за наступе и остварењу програма и примање могућих нових извођача. Програм ће бити достављен у извештају на крају школске године.

Јануар:
Радиће се на програму Дана школе са уобичајеном химном Светом Сави уз неку духовну композицију по избору. У плану је и остварење концерта забавног садржаја.

Фебруар:
Направићемо малу паузу и почети рад са солистима који се припремају за пријемни у музичке школе.

Март:
Уз претходну активност наставља се рад са свим члановима секције за наступајући празник Васкрс.

Април:
Припреме за концерт поводом Васкрса уз остварење концерта поводом Васкрса

Мај – јуни:
Биће посвећено слободним активностима тј. потребама чланова секције музичке културе.„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе