Огласна табла (обавештења, испити...)


Нови кориговани распоред писаних провера до краја полугодишта школске 2020_2021. године.

Распоред полагања ванредних и матурског испита у априлско-мајском испитном року школске 2020-2021. године

Кориговани распоред писаних провера до краја полугодишта школске 2020/21. године

Кориговани распоред писаних провера до краја школске гогине

Кориговани распоред писаних провера до краја школске гогине

Прикажи све...

БМК


Корисни линкови
Биолошка секцијаИ ове школске године ће се после одмора сакупити љубитељи природе и са новим ентузијазмом, инспирисани боравком у природи и дружењем са животињама, кренути да истражују и још више себи приближе и разумеју оно што воле.
Ученици свих узраста ће бити добродошли, а прваци ће имати прилике да у кабинету за биологију упознају нови приступ настави, који би требало да им представи биологију као науку и живи свет око њих на очигледнији начин.
Као и сваке године ученици ће се биолошким темама бавити у кабинету за биологију, микроскопирати, радити експерименте и дисекције, виртуелним игрицама увежбавати научено, а исто тако ће и посећивати предавања и изложбе у организацији Града, Општине и биолошких институција. Очекује се и долазак еминентних предавача из различитих биолошких области. Чланови секције ће пригодним илустрацијама и анимациијама обележавати и еколошки и за очување здравља важне дане.


Већ у септембру месецу осим упознавања рада у кабинету ученици ће имати прилике да посете изложбу у Природњачком музеју ,,Шумови мора" као и да посете манифестацију ,,Ноћ слепих мишева," чија је организација и планирана на почетку школске године. Као и годинама у назад, посетићемо ,,Ноћ истраживача,", манифестацију која популаризује науку и омогућује учење кроз игру, као и демистификацију науке на интерактиван начин и у разговорима са самим научницима.
У октобру би требало обележити Светски дан заштите животиња (4.10.), указати на значај добробити животиња, позабавити се односом човека и животиња у ЗО врту, пет шопу и на фарми, и организовати помоћ напуштеним животињама и израду склоништа за птице у крају, пре временских непогода.


У зимским месецима је планиран рад у кабинету, као и сарадња са Институтом за молекуларну генетику и генетичко инжињерство, који организује занимљива предавања најчешће у Библиотеци града Београда. Предавања су конципирана тако да обрађују актуелне теме из области биологије и упознају ученике са савременим методама истраживања кроз демонстративне вежбе. Први децембар традиционално ученици користе да укажу на значај превенције Хива.
Чланови биолошке секције ће се у јануару припремати и учествовати на Фестивалу науке у Школи.
У другом полугодишту ученици ће се у кабинету бавити темама које се обрађују на настави да би на очигледан начин сагледали биолошке појаве и процесе. Обележаваће се и еколошки важни дани као што су Светски дан заштите вода (22. 3.), Светски дан заштите животне средине (5.5.)...
Биолошка секција би требало и ове године да исфаворизује љубав према животињама, љубав према природи и стицање добрих навика и одговорности, као и активно и креативно провођење слободног времена у циљу очувања здравља и доброг односа са околином.

„Гимназија формира интелигенцију и карактер, можда више, снажније, и у неким правцима дубље,
него универзитет;
она је од великог утицаја на дух и моралну вредност будућих интелектуалних нараштаја.
Поред универзитета, од ње највише зависи каква ће се морална и духовна атмосфера развити у држави, какав ће тим добити њена цивилизација, и напослетку да ли ће се успоравати или ометати развијање великих личности, у којима се до највећег степена изражавају особине једног народа.“
- Јован Цвијић

Слика школе
Свети Сава
Панел за запослене Гимназија „Свети Сава” © 2017. Сва права задржана. Израда веб сајта Веб секција школе